Produk

  • Royalle

    Daya Ingatan, Tumpuan, Pelembut Hati...read more

  • Goat Milk

    Tenaga, Sendi, Saraf, Tulang, Hati, Kulit...read more

  • O2

    Dihasilkan daripada ektrak jagung terpilih...read more

  • Tea Goat Milk

    Jantung, Kolestrol, Anti-Oksidan...read more

  • Produk Azzurah D'cornz

    Dapatkan produk Azzurah D'CORNZ di...read more

Friday, December 31, 2010

D'Cornz Goat Milk

D’CORNZ GOAT MILK      
(Tenaga, Sendi, Saraf, Tulang, Hati, Kulit)

Kebaikan & Khasiat Susu Kambing

Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa komposisi dalam kandungan susu kambing 
mempunyai banyak kebaikan untuk manusia berbanding susu lembu atau sebarang jenis susu.
Antara kebaikan susu kambing untuk kesihatan manusia boleh dihuraikan seperti berikut:  
Susu Kambing Mudah Hadam
  • Susu kambing mempunyai molekul protin & lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk diet bayi dan juga orang dewasa yang mempunyai masalah penghadaman.
  • Disebabkan zarahnya yg halus & sifatnya yang menyah asid, maka sangat sesuai digunakan bagi rawatan ulcer & gastric.
Alahan Laktosa

  • Sifat susu kambing yang mudah hadam membolehkan laktosa melalui usus dengan mudah
  • Susus kambing mempunyai kandung laktosa 7% lebih rendah berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk kanak-kanak yg cirit birit & alahan kepada susu lembu & susu tepung.
Susu Kambing Bersifat Alkali

  • Ianya mempunyai kandungan pH beralkali. Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan.
  • Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepala, sakit badan & otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan yg tidak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.

Susu Kambing Mengandungi Acid Lemak Yang Baik

  • Susu kambing mengandungi asid lemak baik (asid capric & caprylic) yg mencegah kesan jangkitan kulat. Asid ini juga membantu sistem pertahanan badan dan meningkatkan tenaga manusia.
Susu Kambing Tidak Membentuk Lendir
  • Susu kambing tidak membentuk lender sebagaimana susu lembu dan tiada menimbulkan alahan kepada manusia.


Susu Kambing Kaya Dengan Mineral Selenium

  • Kandungan Mineral Selenium yang kaya dalam susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semulajadi dan mencegahnya dari membiak.

Susu Kambing Kaya Bahan Bioorganic Sodium 

  • Susu kambing didapati mengandungi Kandungan Bioorganic Sodium yang tinggi. Bioorganic Sodium dikenali dalam rawatan naturopathic sebagai elemen anti penuaan. Bioorganic Sodiem didapati  mengurangkan masalah Rheumatoid Arthritis (inflamasi sendi).
 
Susu Kambing – Keajaiban Untuk Kebaikan Kesihatan

  • Susu kambing secara semulajadi mencegah pembiakan organism yang merbahaya dlm badan manusia sekaligus menjadikan kita sihat.
  • Kandungan potassium & calcium yg tinggi dalam susu kambing serta kandungan sodium yang rendah dlm susu kambing sangat penting bagi membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
  • Susu kambing mengandungi bahan riboflavin untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit  asma, eczema, colic, insomnia dan demam kuning.
  • Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi dalam susu kambing dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis).
  • Susu kambing juga mengandungi factor anti barah.

KHASIAT JAGUNG

-          Amat kaya dengan protein, kalsium, betakerotina, fosforus, zat besi, serat tinggi mengandungi vitamin A, B1, B5, C dan K yang baik untuk kesihatan. Jagung juga mampu menurunkan tekanan darah dan kadar kolestrol serta melawaskan pembuangan air kecil dan besar.
-          Mengandungi karbohidrat yang memberikan tenaga segera kepada tubuh.
-          Bagi pengidap diabetes, jagung mampu menurunkan serta mengimbangi kadar gula dalam darah.
-          Asid folat di dalam jagung dapat mencegah kacacatan pada bayi ketika dilahirkan. Sangat disarankan kepada penghidap anemia.
-          Karotenoid yang dikenali sebagai Zeaxantin di dalam jagung sangat baik untuk mata dan berfungsi sebagai anti-katarak serta mampu melindungi retina dari masalah ‘Kemerosotan Maskular Berkaitan Umur’ (AMG-Age Mascular Digeneration) yang berisikio menjadi buta.


KELEBIHAN KURMA, KISMIS & MADU

-            Kurma mengandungi lebih 50% glukosa dan ianya dapat  diserap oleh badan dan mampu memberi tenaga yang segera dan konsisten.
-            Kismis membantu menguatkan daya ingatan, mencerdaskan minda, mengubati penyakit lupa, memutuskan balgham, membersihkan hati dan mencerahkan mata.
-            Madu mengeluarkan serta membersih kotoran yang ada dalam darah. Memulihkan kembali kebekuan darah dan memperbaiki pengaliran darah. Menghindarkan asma, lelah, resdung, buasir, sakit tekak dan tyroid.

KHASIAT GARAM BUKIT

Ternyata garam bukan sebagai penyedap makanan saja. Ia termasuk salah satu 
zat mineral yang berguna buat kecantikan dan kesihatan. Misalnya, garam 
kristal yang diperolehi dari rantau Himalaya dipercayai membantu ke arah kesihatan 
optimum. Daripada 84 elemen galian yang terdapat dalam tubuh badan manusia, 72 
dipercayai bahan paling penting diet yang sihat dan garam galian kristal mengandungi 
semua elemen galian tersebut.
Semua galian itu adalah kristal matrik yang sempurna dan bersifat bentuk yang 
terakhir (caj elektrik). Menurut seorang saintis dan pemenang dua anugerah Nobel, 
setiap gejala dan penyakit berpunca daripada masalah ketidakseimbangan atau 
kekurangan zat mineral dalam tubuh.
Kita memperoleh bekalan zat-zat mineral daripada pemakanan antaranya bijiran, sayur 
sayuran dan buah2an.
Satu lagi kajian tentang zat mineral dan tumbuh-tumbuhan oleh Universiti Rutgers, 
New Jersey mendapati bahawa tanah pertanian yang telah diulang tanam berkali-kali 
telah ketandusan zat-zat mineral bagi tanaman yang kemudian.
Oleh itu, kebanyakan bijiran, sayur-sayuran dan buah-buahan kini tidak berupaya 
membekalkan semua zat mineral yang diperlukan tubuh.
Garam biasa berbeza dengan garam kristal. Garam biasa atau natrium klorida 
meningkatkan tekanan darah berbanding garam kristal tulen dan semula jadi. 
Garam ini mengandungi 84 elemen galian terpenting. Antaranya klorida yang boleh 
digunakan oleh badan untuk menghasilkan asid hidroklorik iaitu bahan penting 
bagi penghadaman.
Oleh itu, sedikit garam diambil sebelum makan dapat mencukupkan asid hidroklorik 
dalam perut sebelum makanan baru masuk dalam perut.
Perlu diketahui bahawa kesan berbahaya akibat terlalu banyak makan garam itu adalah 
kerana paras sodium naik tinggi bukannya paras klorida. Bahkan orang yang langsung 
tidak makan garam mungkin mendapat penyakit akibat kekurangan asid hidroklorik 
dalam badannya.




Maklumat Nutrisi

Item
Setiap 100gm
Tenaga
380 kcal
Jumlah Lemak
4.0  gm
Karbohidrat
70.3 gm
Jumlah Gula
30.4 gm
Protien
11.0 gm

HARGA PASARAN: RM38.00
BERAT BERSIH : 21gm x 15 sachet

Bahan Kandungan:
Susu Kambing, Ekstrak Jagung, Madu,
Kurma, Kismis & Garam Bukit

Siapa yang memerlukan produk ini:

-  Kanak-kanak, remaja, orang dewasa, warga emas serta semua orang yang ingin sihat 
dan bertenaga serta mereka yang ingin memeliharai diri dari masalah saraf dan tulang.

- Mereka yang banyak menggunakan daya ingatan, tumpuan serta kuasa minda untuk 
berfikir seperti para pelajar, guru, pensyarah dan pelajar yang menghafal Al-Quran.

-  Para pesakit saraf serta mereka yang mengalami masalah lemah tenaga fizikal & 
mental, perjalanan darah yang tidak setabil dan sering terlupa.

- Pesakit strok, lumpuh, dibetes, darah tinggi, demam kuning serta melibatkan masalah 
hati, hempedu & paru-paru.

-  Mereka yang ingin menjaga atau menurunkan berat badan & berfungsi sebagai 
diet seimbang.



0 comments:

Post a Comment